Ingrediënten (4 pers):
Gemarineerde kipspiesjes:
- 500 g kipfilets
- Houten satéstokjes
Voor de marinade:
- 2 teentjes knoflook
- Sap van een halve citroen
- 2 cm geraspte gember
- 250 ml magere natuuryoghurt
- 1/2 koffielepel komijnpoeder
- 1/2 koffielepel korianderpoeder
- 2 lepels maïsolie
Voor de rijstsalade:
- 250 g ongekookte witte rijst
- 100 g tomaat
- 100 g paprika
- 200 g komkommer
- 2 lente-uitjes
- Sap van 1/2 limoen of citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels gehakte platte peterselie
- Peper
Bereidingswijze:
Kipspiesjes:
- Snijd de kipfilets in blokjes.
- Mix alle ingrediënten voor de marinade goed fijn.
- Meng de blokjes kip onder de marinade en zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
- Week de satéstokjes een half uur voor gebruik in koud water.
- Rijg (na één uur) de blokjes kip aan een stokje en bak in de pan of op de barbecue goudbruin.
Rijstsalade:
- Kook de rijst zoals vermeld staat op de verpakking (voeg wel GEEN zout of bouillon aan toe!).
- Giet de rijst af en laat afkoelen.
- Pel de tomaat, ontpit en snij in kleine blokjes.
- Schil de paprika en snij in kleine blokjes.
- Schil de komkommer, halveer in de lengte, haal er de zaadjes uit en snij in kleine blokjes.
- Snipper de lente-uitjes en de peterselie fijn.
- Maak de rijst los met een vork en meng er de groenten, peterselie, citroen- of limoensap en olijfolie onder. Breng op smaak met peper.
Wist je dat?
– Peterselie kaliumrijk is? Gebruik het daarom enkel als garnituur!
– Je je dagelijkse hoeveelheid van 150 g gekookte groenten kan vervangen door 100 g rauwkost?