Vegetarische pompoensoep

Ingrediënten (4 pers):

  • 400 g vruchtvlees van de pompoen
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 liter zoutarme groentebouillon (Damhert)
  • Olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Vers geraspte of geplette gember (2cm)
  • Verse geitenkaas voor de afwerking (facultatief)

Bereidingswijze:

  • Snijd de pompoen in blokjes. Pel en ontpit de tomaat, snijd ze in stukjes. Snipper de ui en knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de pompoen en tomaat bij en laat even stoven.
  • Overgiet met de bouillon en laat 20 minuten koken. Mix de soep en breng op smaak met verse gember, nootmuskaat en peper.
  • Doe de warme soep in een tas en werk af met wat verse geitenkaas.

Gebaseerd op:
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/6900/vegetarische-pompoensoep