Ingrediënten (4 pers):
- 500 g kalfsgehakt (niet gekruid)
- 1 ei
- Broodkruim
- 1 kleine ui
- Olijfolie
- Peper & tijm
Voor de saus:
- 600 g verse tomaten
- 2 kleine uien
- 2 teentjes look
- 2 koffielepels verse of gedroogde oregano
- 2 koffielepels verse basilicum
- Peper
Bereidingswijze:
- Meng het gehakt met het broodkruim, het ei, de fijngesneden ui en de tijm.
- Rol er balletjes van.
- Bak de balletjes gedurende 8 à 10 min in olijfolie.
- Stoof de ui en de geperste look in olijfolie in de pan.
- Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze samen met de oregano en peper toe en laat sudderen.
- Voeg de balletjes toe aan de tomatensaus.
- Laat gedurende 15 min sudderen en meng regelmatig.
- Voeg de verse basilicum toe.
- Dien op met witte rijst of pasta.