Vol-au-vent

Ingrediënten (4 pers):

  • 400 g kipfilet
  • 200 g gemengd gehakt zonder zout
  • 30 g margarine
  • 40 g bloem
  • 750 ml zoutarme kippenbouillon (bv. Fundo)
  • 75 ml room
  • Citroensap
  • 4 bladerdeegkoekjes
  • 1 bakje tuinkers
  • Peper en nootmuskaat

Bereidingswijze:

  • Kook de kip in 15 minuten gaar in de bouillon.
  • Rol het gehakt tot kleine balletjes en voeg de laatste 5 minuten toe aan de bouillon.
  • Snijd de kipfilet in stukjes.
  • Maak de saus. Smelt de margarine in een kookpot en voeg de bloem toe. Laat het bloemmengsel al roerend opdrogen, zorg dat het niet kleurt. Zodra je een lichte biscuitgeur ruikt, schenk je er een deel van de kippenbouillon bij. Blijf goed doorroeren met een garde om klonters te vermijden. Blijf er bouillon bijgieten, tot je een lopende saus hebt.
  • Voeg de room toe en roer nog eens om. Voeg de kip en de gehaktballetjes toe. Druppel er wat vers citroensap bij, proef en kruid naar smaak met peper en nootmuskaat.
  • Serveer de vol-au-vent met een bladerdeegkoekje. Werk af met tuinkers.
  • Kan gegeten worden met aardappelpuree of rijst.