Tiramisu met frambozen

Ingrediënten (6 pers):

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml room 40%
  • 35 g suiker
  • 12 boudoirkoekjes (2 per glaasje)
  • 400 g diepvriesframbozen
  • 2 eetlepels poedersuiker (12 g)

Bereidingswijze:

  • Klop de room stevig op met de suiker. Spatel de mascarpone er voorzichtig onder.
  • Ontdooi de frambozen en plet ze lichtjes met een vork. Strooi er de poedersuiker over.
  • Breek de boudoirkoekjes in stukjes en leg onderin het glas. Leg er een laagje frambozen op.
  • Schep hierop ongeveer 2 eetlepels van het mascarpone mengsel. Leg hierop opnieuw een laagje boudoirs, frambozen en mascarpone zodat je verschillende laagjes krijgt.
  • Serveertip: werk de glaasjes af door er wat verkruimelde speculaas op te strooien.

Gebaseerd op: www.njam.be