Ingrediënten (4 pers):
- 1 lang wit stokbrood
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 g kipfilet
- 125 g mozzarella
- 4 schijven ananas
- 1 tomaat
- Geroosterd paprikapoeder, komijn en cayennepeper
- Peper en oregano
Voor de currysaus:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot, fijn gesneden
- 1 eetlepel currypoeder zonder zout
- 200 g Griekse yoghurt
- Peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 175°C.
- Voor de currysaus:
- Verwarm de olie en stoof de fijngesneden sjalot aan.
- Voeg er het currypoeder bij en laat op het vuur even bakken. Laten afkoelen.
- Meng dit onder de yoghurt en breng op smaak met wat peper. Bewaar dit in de frigo.
- Kruid de kipfilets met geroosterd paprikapoeder, komijn en cayennepeper.
- Verwarm de olie in de pan en bak er de gekruide kipfilets in. Snijd nadien de gebakken kipfilet in plakjes.
- Snijd het stokbrood overlangs door, besmeer met de currysaus en leg er de plakjes kip op.
- Snijd de mozzarella in schijven en leg deze op de kip.
- Snijd de tomaat in schijfjes en leg ze op de mozzarella. Kruid nadien met peper en oregano.
- Verdeel er de ananas over en eindig met de currysaus.
- Leg er het bovenste van het stokbrood terug op. Zet 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Dien op.
Gebaseerd op: Smulweb