Tiramisu met speculoos, Bailey’s en Chia thee

Ingrediënten (4 pers):

  • 125 g mascarpone
  • 125 g Turkse yoghurt  (vaste Griekse yoghurt)
  • 1 eetlepel bloemenhoning
  • 1 ei
  • 100 g speculaas
  • 1 kopje Chia thee Original Pukka
  • Baileys
  • Speculaaspoeder als afwerking

Bereidingswijze:

  • Maak een sterke thee (1 grote soeplepel/150-200ml water – 10 min laten trekken).
  • Splits de eierdooier van het eiwit en meng de eierdooier met de honing. Meng met de keukenrobot tot een luchtig geheel.
  • Voeg de mascarpone en de Turkse yoghurt erbij en mix tot een glad beslag. Voeg 2 eetlepels Bailey’s toe.
  • Klop het eiwit volledig stijf en lepel het voorzichtig onder je beslag.
  • Nu ga je de glaasjes vullen. Neem een speculaasje en drenk het in de thee + 1 eetlepel Bailey’s. Leg het op de bodem van het glas en schep er daarna wat beslag op. Herhaal tot je verschillende laagjes bekomt.
  • Plaats de glaasjes minstens 3 uur in de koelkast.
  • Werk af met wat kruimels speculaas.

Gebaseerd op: https://www.innersparkle.be/gezond-eten/recepten/gezondere-versie-tiramisu-speculoos-recept/