Ingrediënten:
- 150 gr suiker
- 1 l volle melk (of magere melk)
- 200 gr dessertrijst
- 1 vanillestok
- Bruine suiker
- Snuifje saffraan
- Boter
Bereidingswijze:
- Laat de melk samen met de suiker koken.
- Spoel de rijst zodat het teveel aan zetmeel verwijderd wordt.
- Voeg de rijst bij de melk en roer goed. Snijd de vanillestok in twee (in de lengte) en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Doe de zaadjes bij de melk.
- Doe de saffraan bij de melk. Dit zorgt voor de gele kleur van de rijstpap.
- Laat 35 min rustig koken en roer om de 5 min. Voeg daarna een lepel boter toe, dat maakt het smeuïg. Dresseer in een kommetje. Je kan de rijstpap opdienen met bruine suiker.
Nota: Voor de diabeten: U kan de suiker ook vervangen door een bakbestendig zoetstof.
Gebaseerd op: recept VTM koken