Ingrediënten (4 pers):
- 400 – 600 g zalmfilet
- 600 g broccoli
- 3 eetlepels medium dry sherry
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 3 eetlepels sesamolie
- 4 eetlepels verse koriander (fijngehakt)
- Peper
Voor de gebakken rijst:
- 240 – 300 g witte rijst
- 1/2 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 laurierblad
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Bereid de rijst. Rijst wordt eerst gebakken vooraleer hij gekookt wordt.
- Pel en snipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit de olie in een pot.
- Fruit de ui en de knoflook in de olie.
- Voeg de rijst toe en bak verder.
- Giet 2 kopjes water bij de rijst.
- Voeg het laurierblad toe en zet een deksel op de pot.
- Zet het vuur op een laag pitje en laat de rijst zachtjes verder koken
- Hou de rijst goed in de gaten zodat deze niet aanbrandt.
- Kook de broccoli gaar in voldoende water.
- Klop in een kommetje de sherry met de honing en de sesamolie.
- Bestrijk de stukken zalm met deze saus en kruid met peper.
- Verhit een pan en leg de stukken vis in de pan en bak ze 3 minuten op een middelhoog vuur.
- Keer om en bak nog 2 minuten verder.
- Roer de koriander door de gebakken rijst.
- Serveer de gebakken zalm met de gebakken rijst en de gekookte broccoli.
Gebaseerd op: recept Albert Heijn