Ingrediënten (4 pers.):
- 4 kippenbillen
- 4 sjalotten (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
- 2 appels (zuur, in blokjes)
- 250g witte rijst (ongekookt)
- Olijfolie
- Boter
- 2 takjes citroentijm
- Peper
- Kippenkruiden (zonder toegevoegd zout)
Bereidingswijze:
- Warm de oven op op 180°C (boven- en onderverwarming).
- Kruid de kippenbillen met peper en kippenkruiden.
- Kleur de kippenbillen aan in de pan met een beetje boter. Van zodra ze een mooie bruine kleur hebben leg je de kip in een ovenschaal of op een bakplaat en leg er de citroentijm op.
- Zet ze in een oven voor ongeveer 40 minuten.
- Stoof de sjalotjes in olijfolie aan met de look en de appel. Kook terwijl de rijst gaar. Schep het mengsel van sjalot, look en appel onder de rijst en kruid met peper.
- Haal de kippenbillen uit de oven en serveer deze met de rijst.