Apple pie mojito (mocktail)

Ingrediënten (1 pers.):

  • 50 ml tonic of tonic zero voor diabeten
  • 1 eetlepel suiker of suikerarme honing voor diabeten
  • 1/2 appel
  • 50 ml water
  • 1/2 limoen
  • 3 muntblaadjes
  • 2 ijsblokjes

Bereidingswijze:

  • Doe de suiker in een kookpan.
  • Snijd de appel in schijfjes (houd 2 schijfjes apart voor de garnering).
  • Laat de suiker met appel karameliseren, mix het en leng aan met het water. Laat afkoelen.
  • Indien je de suikerarme honing gebruikt: op een laag vuurtje honing opwarmen en schijfjes appels erin laten garen, fijn mixen en aanlengen met water.
  • Snijd de limoen in partjes en doe ze in het glas.
  • Deze mag je al stevig stampen samen met de muntblaadjes.
  • Vul het glas verder met de ijsblokjes of crushed ice.
  • Voeg het gekarameliseerde appelmengsel toe.
  • Roer alles goed door elkaar en voeg de tonic toe.
  • Besprenkel de 2 overgebleven appelschijfjes eventueel met kaneelpoeder en steek ze op de rand van het glas.

Houd er steeds rekening mee als je een vochtbeperking hebt om de volumes aan te passen.

Bij een kaliumbeperking let je best op met het gebruik van vers fruit of fruitsap in een cocktail of mocktail.
Houd steeds rekening met max. 1 portie fruit per dag.