Ingrediënten (8 personen):
- 800g halve peren (blik op siroop of op water)
- 100 g madeirakoekjes of boudoirs
- 150 ml room
- 1/2 citroen(sap)
- 10 gelatineblaadjes (1,6g/stuk)
- 4 eiwitten
- 2 eetlepels verse kaas (platte kaas)
- 120 g suiker of bakbestendige zoetstof
Bereidingswijze:
- Week de gelatineblaadjes enkele minuten in een ruime kom koud water.
- Breng intussen 4 eetlepels water aan de kook met de suiker of zoetstof. Neem de pan van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze al roerend op in het suikerwater.
- Mix de goed uitgelekte peren heel fijn en meng het citroensap, de 2 eetlepels verse kaas en het gelatinemengsel er onder.
- Klop de slagroom stijf en roer door de perenbrij.
- Sla de eiwitten tot stevige sneeuw en schep voorzichtig onder de brij.
- Bekleed een springvorm van ongeveer 20 cm doorsnede met de koekjes.
- Om de koekjes gemakkelijker rechtop te houden: de rand insmeren met suikersiroop > 4 eetlepels suiker, gesmolten in 100 ml kokend water.
- Schep de perenbrij in de vorm en laat opstijven in de koelkast.
Gebaseerd op:
https://www.colruyt.be/nl/recept/charlotte-met-perenbavarois-belle-helene