Ingrediënten (4 pers):
- 2 grote aardappelen
- 5 eieren
- 1 rode paprika
- 1 grote ui
- 1 teentje look
- 100 g diepvrieserwten
- Verse oregano
- Paprikapoeder
- Olijfolie
- Peper
Bereidingswijze:
- Schil de ui en snipper vervolgens in fijne stukjes. Pel het lookteentje en plet het tot pulp.
- Schil de aardappelen en kook ze tweemaal tot ze halfgaar zijn. Laat afkoelen en snijd ze vervolgens in kleine kubusjes (ong. 1x1cm).
- Blancheer de doperwtjes.
- Schil de rode paprika met een dunschiller. De schil van paprika is moeilijk verteerbaar. Haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in fijne blokjes.
- Verhit een pan (antikleef) en doe er een scheutje olijfolie in. Stoof de uien en de look aan op een zacht vuur. Laat de stukjes ui glazig worden. Laat de blokjes aardappel meestoven met de ui alsook de paprikablokjes. Voeg er ten slotte ook de geblancheerde erwtjes aan toe en roer alles regelmatig even om.
- Snipper enkele takjes verse oregano fijn en strooi het kruid over de groenten. Voeg een snuifje paprikapoeder en wat peper toe. Roer om en laat alles enkele minuten verder stoven op een zacht vuur.
- Breek de eieren in een kom en klop ze los met een garde. Giet het eiermengsel over de groenten en laat de tortilla nu zacht garen. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Let er goed op dat je op een zacht vuur kookt, anders gaat de bodem van de tortilla aanbakken.
- Neem een groot plat bord (minstens ter grootte van de braadpan) en leg dit bovenop de pan. Stort de tortilla voorzichtig uit op het bord en laat de dikke omelet weer in de pan glijden. Nu kan je de ommezijde nog kort garen.
- Herhaal de truc met het bord nog een keer en je bent meteen klaar om te serveren. Je kan de tortilla ook laten afkoelen en later koud serveren als hapje of tussendoortje.