Apple pie mojito (cocktail)

Ingrediënten (1 pers.):

  • 30 ml vodka
  • 1 eetlepel suiker of suikerarme honing voor diabeten
  • 1/2 appel
  • 50 ml water
  • 1/2 limoen
  • 3 muntblaadjes
  • 2 ijsblokjes

Bereidingswijze:

  • Doe de suiker (of suikerarme honing) in een kookpan.
  • Snijd de appel in schijfjes (houd 2 schijfjes apart voor de garnering).
  • Laat de suiker kristalliseren met de appel, mix dit en leng aan met het water. Laat afkoelen.
  • Indien je de suikerarme honing gebruikt: op een laag vuurtje honing opwarmen en schijfjes appel erin laten garen, fijn mixen en aanlengen met water.
  • Snijd de limoen in partjes en doe ze in het glas.
  • Deze mag je al stevig stampen met de muntblaadjes.
  • Vul het glas verder met ijsblokjes of crushed ice.
  • Voeg het gekarameliseerde appelmengsel toe en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de tonic toe.
  • Besprenkel de 2 overgebleven appelschijfjes eventueel met kaneelpoeder en steek ze op de rand van het glas.

Houd er steeds rekening mee als je een vochtbeperking hebt om de volumes aan te passen.

Bij een kaliumbeperking let je best op met het gebruik van vers fruit of fruitsap in een cocktail of mocktail.
Houd steeds rekening met max. 1 portie fruit per dag.