Ingrediënten (1 pizza):
- 1 vel bladerdeeg
- 150 g zure room
- 6 groene asperges
- 1/2 courgette
- 1 teentje knoflook, geperst
- Citroenschil van 1/2 citroen, geraspt
- Olijfolie
- 1/2 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde basilicum
- Zwarte peper
- Optioneel: 2 plakjes gekookte ham
Bereidingswijze:
- Verhit de oven op 220°C.
- Rol het vel bladerdeeg uit en prik er voorzichtig gaatjes in met een vork.
- Schil ondertussen de asperges met een dunschiller en snijd het uiteinde eraf. Snijd de courgette in schijfjes van +/- 0,5 cm.
- Breng een pot met water aan de kook. Blancheer de courgetteschijfjes gedurende 2 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Doe de asperges in het kokende water en laat 5 minuten koken. Zet vervolgens het vuur af met laat de asperges in het kookwater totdat ze beetgaar zijn (10 à 15 minuten).
- Verhit een grillpan op een hoog vuur en bestrijk het oppervlak met olijfolie. Grill de uitgelekte courgetteschijfjes aan beide zijden. Kruid met de zwarte peper, oregano en basilicum.
- Giet de asperges af en laat even uitlekken. Druppel er wat olijfolie over en grill kort in de hete grillpan. Kruid met zwarte peper.
- Meng de look en citroenschil met de zure room. Bestrijk het mengsel op de uitgerolde bladerdeeg.
- Beleg vervolgens met de gegrilde groenten.
- Scheur eventueel de gekookte ham in grove stukken en beleg er de pizza mee.
- Bak de pizza gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.