Citroen courgettecake

Ingrediënten:

  • 210g bloem
  • 4 g baking soda
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 180g suiker
  • 150 g geraspte courgette
  • 60 ml olie
  • 1 ei
  • 60 ml vers citroensap
  • Rasp van 3 citroenen
  • 150 g poedersuiker

Bereidingswijze:

  • Verwarm de over voor op 180 graden.
  • Meng in een kom de bloem met de baking soda, het bakpoeder en het zout en zet dit apart voor later. Meng in een andere kom de suiker, de courgette, de olie, het ei, 40 ml van het citroensap en de rasp van 2 citroenen. Roer alles goed door elkaar. Voeg nu de ingrediënten uit de andere kom toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Neem je bakvorm en vet deze lichtjes in en/of bekleed eventueel met een stukje bakpapier. Schep het beslag in de vorm en plaats deze in de voorverwarmde oven. Bak de cake nu in 55 à 60 minuten gaar. Controleer aan het einde van de baktijd of je cake gaar is met behulp van een satéprikker. Steek deze in het midden van je cake, komt hij er droog uit dan is je cake gaar, is je prikker nog vochtig verleng dan je baktijd met iedere keer 5 minuten tot hij gaar is.
  • Neem de citroen courgette cake uit de oven en laat hem 5 minuten rusten in de vorm, daarna haal je hem uit de vorm en laat hem volledig afkoelen. Voor de suikerlaag meng je de poedersuiker met 20 ml vers citroensap en de rasp van 1 citroen. Schenk het suikerpapje over de afgekoelde cake.