Clafoutis

Ingrediënten (+/- 8 personen):

  • 400 g kersen/pruimen
  • 4 eieren
  • 250 ml halfvolle melk
  • 120 g zelfrijzende bloem
  • 70 g poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter de bakvorm of leg een bakpapier in.
  • Spoel en ontdoe de vruchten van de pit.
  • Klop de eieren goed los, samen met de poedersuiker en de vanillesuiker.
  • Voeg de bloem en de melk toe en meng tot een glad beslag.
  • Verdeel het fruit over de bodem van de bakvorm en schenk er het beslag over. Zet 35 minuten in de oven.
  • Prik met een pikker in het midden van de taart. Komt die er droog weer uit, dan mag de clafoutis uit de oven. Laat afkoelen.

Nota:

Voor de diabeten: U kan de suiker ook vervangen door een bakbestendig zoetstof, zoals Tagatesse (Damhert). U dient 35g Tagatesse te gebruiken in de plaats van 70g suiker in dit recept.