Ingrediënten (+/- 8 personen):
- 400 g kersen/pruimen
- 4 eieren
- 250 ml halfvolle melk
- 120 g zelfrijzende bloem
- 70 g poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter de bakvorm of leg een bakpapier in.
- Spoel en ontdoe de vruchten van de pit.
- Klop de eieren goed los, samen met de poedersuiker en de vanillesuiker.
- Voeg de bloem en de melk toe en meng tot een glad beslag.
- Verdeel het fruit over de bodem van de bakvorm en schenk er het beslag over. Zet 35 minuten in de oven.
- Prik met een pikker in het midden van de taart. Komt die er droog weer uit, dan mag de clafoutis uit de oven. Laat afkoelen.
Nota:
Voor de diabeten: U kan de suiker ook vervangen door een bakbestendig zoetstof, zoals Tagatesse (Damhert). U dient 35g Tagatesse te gebruiken in de plaats van 70g suiker in dit recept.