Gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten (4 pers):

  • 500 g kalfsgehakt (niet gekruid)
  • 1 ei
  • Broodkruim
  • 1 kleine ui
  • Olijfolie
  • Peper & tijm

Voor de saus:

  • 600 g verse tomaten
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes look
  • 2 koffielepels verse of gedroogde oregano
  • 2 koffielepels verse basilicum
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Meng het gehakt met het broodkruim, het ei, de fijngesneden ui en de tijm.
  • Rol er balletjes van.
  • Bak de balletjes gedurende 8 à 10 min in olijfolie.
  • Stoof de ui en de geperste look in olijfolie in de pan.
  • Snijd de tomaten in stukjes en voeg ze samen met de oregano en peper toe en laat sudderen.
  • Voeg de balletjes toe aan de tomatensaus.
  • Laat gedurende 15 min sudderen en meng regelmatig.
  • Voeg de verse basilicum toe.
  • Dien op met witte rijst of pasta.