Ingrediënten (4 pers.):
- 4 konijnenbillen
- 4 peren
- 1 ui
- 1 eetlepel mosterd
- Peper
- 5 laurierblaadjes
- Enkele takjes tijm
- 500 ml zoutarme kippenbouillon
- 1 el bloem
- 2 el kristalsuiker (of zoetstof)
- 1 tl honing
- Bakmargarine
- 600g aardappelen
- Halfvolle melk
- Nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Kruid het konijn met peper en bak de konijnenbillen aan beiden kanten goed aan.
- Voeg er de grof gesneden ui aan toe en stoof mee. Doe er de bloem bij en kruid met peper en flink wat tijm.
- Blus met de bouillon en vul aan met water totdat het konijn helemaal onder komt te staan. Voeg de laurierblaadjes toe.
- Laat het konijn 1,5 uur pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg 5 minuten voor het einde de lepel mosterd toe.
- Maak ondertussen de aardappelpuree. Kook de aardappelen 2x en werk af met melk, margarine, peper en nootmuskaat.
- Schil ondertussen de peren en snijd ze in twee. Verhit wat vetstof in een koekenpan en doe er twee lepels suiker en een scheutje honing bij.
- Laat het geheel karamelliseren op een zacht vuurtje en bak dan de peertjes hierin. Draai af en toe om.
- Serveer onmiddellijk samen met het konijn en de peer.
Tip! - Konijnenkruiden (zonder zout) van Pit & Pit zijn een lekkere toevoeging! - Dit recept kan ook gemaakt worden met kip ipv konijn.