
Ingrediënten (1 pizza)
- 1 pizzabodem van witte bloem (kant-en klaar) (*)
- Ricotta 250 g
- 1 preistronk
- Enkele gehalveerde kerstomaten
- Handje rucola
- Peper, tijm, verse bieslook
- Enkele drupjes balsamicocrème
Bereidingswijze:
- Snijd de prei en kook deze in ruim water. Giet het water weg.
- Meng de prei, peper, beetje gedroogde tijm en wat bieslook onder de ricotta tot een luchtig mengsel.
- Bestrijk de pizzabodem met het ricotta-preimengsel.
- Bak deze 20 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Haal de pizza even uit de oven en leg de gehalveerde kerstomaatjes op de pizza.
- Bak de pizza nog 10 min af.
- Als het deeg mooi krokant gebakken is, kan de pizza uit de oven.
- Werk af met beetje rucola en enkele drupjes balsamicocrème.
(*)Heb jij tijd voor een eigen bereid pizzadeeg? Met dit onderstaand recept kan je een zoutarm pizzadeeg maken
Ingrediënten (1 pizzabodem):
- Half zakje gedroogde gist (3,5 gram)
- 1 theelepel suiker
- 1 koffielepel gedroogde oregano
- 150 ml. lauw water
- 250 gram tarwebloem
- Olie
Bereidingswijze:
- Los de suiker en gist op in lauw water en meng daarna de bloem er doorheen.
- Meng de oregano mee onder het deeg.
- Kneed het mengsel tot een soepel pizzadeeg.
- Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol met een deegroller het deeg tot een mooie pizzabodem