Ingrediënten (4 pers):
- 2 appels
- 2 eieren
- 6 eetlepels kristalsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 125 g zelfrijzende bloem
- 80 g margarine
- 3 eetlepels magere/halfvolle melk
- 3 eetlepels olie (arachide- of zonnebloemolie)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng in een kom de bloem met 4 eetlepels suiker, de vanillesuiker, 1 ei, melk en de olie tot een glad deeg.
- Vet een taartvorm in met margarine en bestuif met bloem.
- Doe het deeg erin en strijk het een beetje open met een spatel.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Schik de appelplakjes dakpansgewijs in een rondje op de taart.
- Smelt de margarine in een pannetje met de overige suiker (2 eetlepels).
- Neem het pannetje van het vuur zodra de suiker gesmolten is.
- Doe 1 ei erbij en roer tot een glad papje. Lepel dit over de taart en bak de taart gedurende 20 à 25 minuten.
Gebaseerd op: Libelle lekker