Ingrediënten (4 pers):
- 125 g mascarpone
- 125 g Turkse yoghurt (vaste Griekse yoghurt)
- 1 eetlepel bloemenhoning
- 1 ei
- 100 g speculaas
- 1 kopje Chia thee Original Pukka
- Baileys
- Speculaaspoeder als afwerking
Bereidingswijze:
- Maak een sterke thee (1 grote soeplepel/150-200ml water – 10 min laten trekken).
- Splits de eierdooier van het eiwit en meng de eierdooier met de honing. Meng met de keukenrobot tot een luchtig geheel.
- Voeg de mascarpone en de Turkse yoghurt erbij en mix tot een glad beslag. Voeg 2 eetlepels Bailey’s toe.
- Klop het eiwit volledig stijf en lepel het voorzichtig onder je beslag.
- Nu ga je de glaasjes vullen. Neem een speculaasje en drenk het in de thee + 1 eetlepel Bailey’s. Leg het op de bodem van het glas en schep er daarna wat beslag op. Herhaal tot je verschillende laagjes bekomt.
- Plaats de glaasjes minstens 3 uur in de koelkast.
- Werk af met wat kruimels speculaas.
Gebaseerd op: https://www.innersparkle.be/gezond-eten/recepten/gezondere-versie-tiramisu-speculoos-recept/