Tofu Tandoori

Ingrediënten (4 pers):

  • 400 g tofu
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g magere yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/4 theelepel geraspte gember
  • 1/2 theelepel korianderzaadjes
  • 1 eetlepel tandoorikruiden
  • Cayennepeper
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Pel en snipper de knoflook, doe hem bij de yoghurt. Meng er de gember, koriander en tandoorikruiden door. Breng op smaak met citroensap.
  • Snijd de tofu in blokjes, doe ze bij het yoghurtmengsel en schep goed om. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de tofu met de marinade in een ovenschaal. Zet 25 minuten in de oven.
  • Lekker met rijst en een groente naar keuze.

Gebaseerd op:
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/6243/tofu-tandoori

Tandoori

Tandoori masala is een mengsel van kruiden van oorsprong gebruikt in gerechten uit de tandoor. Je kan de kruiden zelf mengen maar je kan ze ook gemengd kopen.