Ingrediënten (4 pers):
- 400 g tofu
- 1 teentje knoflook
- 250 g magere yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
- 1/4 theelepel geraspte gember
- 1/2 theelepel korianderzaadjes
- 1 eetlepel tandoorikruiden
- Cayennepeper
- Peper
Bereidingswijze:
- Pel en snipper de knoflook, doe hem bij de yoghurt. Meng er de gember, koriander en tandoorikruiden door. Breng op smaak met citroensap.
- Snijd de tofu in blokjes, doe ze bij het yoghurtmengsel en schep goed om. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren.
- Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de tofu met de marinade in een ovenschaal. Zet 25 minuten in de oven.
- Lekker met rijst en een groente naar keuze.
Gebaseerd op:
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/6243/tofu-tandoori
Tandoori
Tandoori masala is een mengsel van kruiden van oorsprong gebruikt in gerechten uit de tandoor. Je kan de kruiden zelf mengen maar je kan ze ook gemengd kopen.