Ingrediënten (4 pers):
- 400 g vruchtvlees van de pompoen
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1 liter zoutarme groentebouillon (Damhert)
- Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Nootmuskaat
- Peper
- Vers geraspte of geplette gember (2cm)
- Verse geitenkaas voor de afwerking (facultatief)
Bereidingswijze:
- Snijd de pompoen in blokjes. Pel en ontpit de tomaat, snijd ze in stukjes. Snipper de ui en knoflook fijn.
- Fruit de ui en knoflook glazig in olijfolie. Doe er de pompoen en tomaat bij en laat even stoven.
- Overgiet met de bouillon en laat 20 minuten koken. Mix de soep en breng op smaak met verse gember, nootmuskaat en peper.
- Doe de warme soep in een tas en werk af met wat verse geitenkaas.
Gebaseerd op:
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/6900/vegetarische-pompoensoep