Ingrediënten (4 pers):
- 500 g rundsstoofvlees
- 1 grote ajuin, versnipperd
- 2 soeplepels margarine
- 2 soeplepels aalbessenconfituur
- 1,5 eetlepel azijn
- 2 sneden wit brood besmeerd met zoutarme mosterd
- Zelfgemaakte kruidenmengeling: 1/3 peper, 1/3 kerrie, 1/3 paprikapoeder
- Kruidentuiltje (tijm, laurier, kruidnagel, peterselie)
Bereidingswijze:
- Kruid het vlees met een zelfgemaakte mengeling van 1/3 peper, 1/3 kerrie en 1/3 paprikapoeder.
- Bak het stoofvlees aan in een kookpot.
- Doe het stoofvlees uit de pot en bewaar het even op een bord.
- Bak de fijn gesnipperde ajuin in het bakvet van het stoofvlees. Indien er te weinig vetstof inzit, kan er nog een klein klontje bij gedaan worden. Braad het goed aan.
- Voeg het gebakken stoofvlees terug toe aan de gebakken uit.
- Voeg er water aan toe tot het geheel onder water staat.
- Voeg vervolgens de confituur, het kruidentuiltje, de azijn en en het brood met mosterd toe.
- Laat het geheel op een zacht vuurtje gedurende 1 à 1u30 sudderen tot het vlees goed mals is. Roer tijdens het koken regelmatig voorzichtig even door het geheel.
- Serveer met aardappelpuree en groenten naar keuze.