Vlaams stoofvlees

Ingrediënten (4 pers):




  • 500 g rundsstoofvlees
  • 1 grote ajuin, versnipperd
  • 2 soeplepels margarine
  • 2 soeplepels aalbessenconfituur
  • 1,5 eetlepel azijn
  • 2 sneden wit brood besmeerd met zoutarme mosterd
  • Zelfgemaakte kruidenmengeling: 1/3 peper, 1/3 kerrie, 1/3 paprikapoeder
  • Kruidentuiltje (tijm, laurier, kruidnagel, peterselie)

Bereidingswijze:

  • Kruid het vlees met een zelfgemaakte mengeling van 1/3 peper, 1/3 kerrie en 1/3 paprikapoeder.
  • Bak het stoofvlees aan in een kookpot.
  • Doe het stoofvlees uit de pot en bewaar het even op een bord.
  • Bak de fijn gesnipperde ajuin in het bakvet van het stoofvlees. Indien er te weinig vetstof inzit, kan er nog een klein klontje bij gedaan worden. Braad het goed aan.
  • Voeg het gebakken stoofvlees terug toe aan de gebakken uit.
  • Voeg er water aan toe tot het geheel onder water staat.
  • Voeg vervolgens de confituur, het kruidentuiltje, de azijn en en het brood met mosterd toe.
  • Laat het geheel op een zacht vuurtje gedurende 1 à 1u30 sudderen tot het vlees goed mals is. Roer tijdens het koken regelmatig voorzichtig even door het geheel.
  • Serveer met aardappelpuree en groenten naar keuze.