Zalmhaasje met spitskool en couscous

Ingrediënten (4 pers):

  • 400 g zalmhaasje (vers of diepvries)
  • 600 g spitskool
  • 1/2 limoen
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 sjalot
  • 4 eetlepels natuuryoghurt
  • 250 g ongekookte couscous
  • 3 eetlepels paneermeel (of verkruimelde zoutarme beschuiten)
  • 1 eetlepel zoutarme mosterd
  • 500 ml zoutarme groentebouillon (1 blokje opgelost in 500 ml heet water)
  • Olijfolie
  • Zwarte peper

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Hak de blaadjes van de platte peterselie fijn.
  • Meng samen met het paneermeel, de mosterd en 2 eetlepels olijfolie tot een crumble.
  • Pel en snipper de sjalot fijn.
  • Snijd de spitskool in fijne reepjes.
  • Pers de limoen uit, meng 1 tot 2 eetlepels limoensap en 1 eetlepel olijfolie met de natuuryoghurt.
  • Kruid met zwarte peper.
  • Giet de hete bouillon over de couscous, dek af en laat 10 minuten zwellen.
  • Roer de couscous los met een vork.
  • Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een kookpot of wok en stoof de sjalotten glazig.
  • Voeg de gesneden spitskool toe en laat 10 minuten stoven op een zacht vuur. Meng onder de couscous.
  • Doe de couscous met de spitskool in een ovenschaal, leg er de zalmhaasjes op en bestrijk deze met de crumble.
  • Besprenkel met olijfolie en zet 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.
  • Serveer met het yoghurtsausje.

Gebaseerd op:
https://www.colruyt.be/nl/recept/zalmhaasje-met-notencrumble-en-groenekoolcouscous