Ingrediënten (4 pers):
- 400 g zalmhaasje (vers of diepvries)
- 600 g spitskool
- 1/2 limoen
- 1 plantje platte peterselie
- 1 sjalot
- 4 eetlepels natuuryoghurt
- 250 g ongekookte couscous
- 3 eetlepels paneermeel (of verkruimelde zoutarme beschuiten)
- 1 eetlepel zoutarme mosterd
- 500 ml zoutarme groentebouillon (1 blokje opgelost in 500 ml heet water)
- Olijfolie
- Zwarte peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hak de blaadjes van de platte peterselie fijn.
- Meng samen met het paneermeel, de mosterd en 2 eetlepels olijfolie tot een crumble.
- Pel en snipper de sjalot fijn.
- Snijd de spitskool in fijne reepjes.
- Pers de limoen uit, meng 1 tot 2 eetlepels limoensap en 1 eetlepel olijfolie met de natuuryoghurt.
- Kruid met zwarte peper.
- Giet de hete bouillon over de couscous, dek af en laat 10 minuten zwellen.
- Roer de couscous los met een vork.
- Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een kookpot of wok en stoof de sjalotten glazig.
- Voeg de gesneden spitskool toe en laat 10 minuten stoven op een zacht vuur. Meng onder de couscous.
- Doe de couscous met de spitskool in een ovenschaal, leg er de zalmhaasjes op en bestrijk deze met de crumble.
- Besprenkel met olijfolie en zet 20 à 25 min in de voorverwarmde oven.
- Serveer met het yoghurtsausje.
Gebaseerd op:
https://www.colruyt.be/nl/recept/zalmhaasje-met-notencrumble-en-groenekoolcouscous