Zoutarme broccolisoep met kruidenkaas

Ingrediënten (voor 2 liter soep):

  • 2 liter water
  • 1 blokje ‘gewone’ kippenbouillon
  • 2 blokjes ‘zoutloze’ kippenbouillon (Knorr Zero salt)
  • 1 broccoli
  • 300g preiwit
  • 150g kruidenkaas (type Boursin knoflook & fijne kruiden)
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. Was de broccoli en verdeel in roosjes.
  2. Was het preiwit en snijd fijn.
  3. Vul een kookpot met 2 liter water. Voeg de broccoli, prei en 3 bouillonblokjes toe.
  4. Breng dit aan de kook en laat goed doorkoken tot de broccoli gaar is.
  5. Mix alles fijn met de mixer.
  6. Voeg er de kruidenkaas aan toe en laat terug tot het kookpunt komen totdat de kaas gesmolten is.
  7. Breng, indien nodig, op smaak met een beetje peper.

Wist je dat? Bouillon Zero Salt bevat geen zout en kan vrij gebruikt worden. Opvallend is wel dat deze aanzienlijk meer suiker bevatten dan gewone bouillonblokjes, zodat mensen met diabetes toch best voorzichtig hiermee zijn.